2012.09.11.
14:43

Írta: Steinhoff Péter

Álláskeresés - egy új élet kapujában

success.jpg

Talán mindenki emlékszik rá, aki volt gyerek, amikor az oviban/iskolában kisfogalmazást kellett írnunk arról, hogy mi szeretnénk lenni, ha megnövünk. Sokak álma volt akkoriban, hogy majd egyszer írók, felfedezők, rocksztárok lesznek, ehhez képest a többségünk csupa okádék melóval kénytelen beérni: telesales-es munka a Vodafone-nál, felszolgáló egy junkfood "étteremben", szex webkamera előtt (a negyedik óra után már nem olyan jó az! - ÁLLÍTÓLAG) és még hosszasan sorolhatnánk. Szóval a munka gyakran elviselhetetlen, ráadásul bármikor utcára tehetnek bennünket a kizsákmányoló főnökeink, azért, hogy ők megvehessék maguknak a legújabb/legmodernebb CRT videólejátszó készüléket. A kapitalizmus sokaknak pénzt és lehetőségeket ígért, aztán kilátástalanságot és egyre szövevényesebb adósságcsapdát adott. Hatalmas probléma, amely egyre több embert érint a nyugati civilizációban.

És mint minden problémát, ezt is csak úgy lehet megszűntetni, ha a probléma okát keressük és lehetőség szerint szűntetjük meg.

A munkanélküliség okozói:

  1. 1. kapzsi emberek
  2. 2. a Szovjetunió felbomlása
  3. 3. zsidó bankárok
  4. 4. Magyar Gárda
  5. 5. Orbán Viktor


Sajnos a kapzsi embereket nem likvidálhatjuk, mivel akkor jóformán senki nem maradna a Földön, néhány zen szerzetest leszámítva, azok meg komoly munkára alkalmatlanok, mivel egész nap csak ücsörögnek és a töküket vakargatják. A Szovjetunió újraegyesülésében mostanában nemigen reménykedhetünk, hiszen Szegedi Csanád szerint jelenleg a náci veszély erősödik. A zsidó bankárok eltávolításával valószínűleg nagy hibát követnénk el, ugyanis ők remek hollywood-i filmekbe ölnek bele kisebb vagyonokat - ha ezek nem lennének, elárasztanának bennünket az indiai moslék-filmek (Bollywood), ami az eredetinél lényegesen súlyosabb probléma volna: inkább legyünk csórók, de a mozifilmek legyenek látványosak, csöcsökkel és sok robbanással!
A Magyar Gárdát szerencsére sikerült betiltani (ennek eredményeként érezhetően javult a közbiztonság a főként délkeleti nácifertőzött településeken), Orbán Viktor ámokfutását azonban még Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkja sem tudja megállítani.

Mindezeket figyelembe véve megállapítható, hogy a fő probléma forrásaival nem tudunk mit kezdeni, így azzal továbbra is számolnunk kell. Ebből azonban az következik, hogy ha a világot nem tudjuk megváltoztatni, legalább a saját sorsunkat próbáljuk meg minőségibbé tenni. Mondjuk azzal, hogy (új) munkát keresünk magunknak.

Készülj fel a változásra!


Szüleink pénzéből élni baromi jó móka, de ne felejtsük el, hogy szüleink jó eséllyel korábban meghalnak, mint mi és akkor (ha nem öröklünk egy baromi drága ingatlant) bajban leszünk. Ezért, ha tehetjük, már most keressünk magunknak munkát!
Bármilyen munkát is pályázzunk meg (amely nagy valószínűség szerint lényegesen szánalmasabb lesz, mint amit az elképzeléseink, vagy akár a végzettségünk alapján joggal követelhetnénk magunknak egy igazságosabb diktatúrában), nagyon fontos, hogy mind pszichésen, mind fizikailag felkészülten vágjunk bele az álláskeresésbe. Az önéletrajz megírásához inkább az előbbi, az állásinterjúhoz viszont már mindkettő elengedhetetlen.

Amikor az önéletrajzunkat írjuk, az alábbi alapszabályokat mindig tartsuk be:

  • • az önéletrajzban legyen fotó, meg ilyen szöveg-részek, amik szoktak lenni az önéletrajzokban
  • • motivációs levél csak akkor legyen, ha nem a világ legszarabb munkáját próbáljuk megpályázni (pl. telesales-es a Vodafone-nál), mert ott úgyse fogják elhinni, hogy motiváltak vagyunk - ki akarna ilyen szar munkát végezni, aki még nem tart ott, hogy éhezik, meg már lakoltatják kifelé -, ellenben jól ki fognak röhögni minket
  • • ne szidjuk Orbán Viktort, mert a sameszai bármikor elvihetnek az éjszaka leple alatt, aztán egy könnyed kézmozdulattal kihúznak bennünket a Kubatov listáról és game over, a szüleink se fogják tudni, hol keressenek (szegény Molnár F. Árpádot is hogy elhallgattatták!)
  • • esetleg megemlíthetjük, hogy a munkáért cserébe szívesen végzünk orális szexet (pénzügyi szférában ez kevésbé jó taktika, ellenben pl. a kereskedelmi tévéknél - tv2, rtl klub - és úgy általában a média világában jó eséllyel bejöhet)

kim-jong-il.jpg
a képen látható fiatalemberek is kaptak állást, mert szépen megborotválkoztak!

Ha ezeket az alapszabályokat betartottuk, valószínűleg be fognak hívni minket állásinterjúra. Itt már nagyjából nyert ügyünk van, de csak akkor, ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat:

  • • próbáljuk meg a sikeresség látszatát kelteni: drága öltönyben menjünk interjúzni, parkoljunk látványos helyre (pl. a cég virágoskertjébe) egy lamborghini spotkocsival. Ha a hobbinkról kérdeznek, mondjuk azt, hogy szeretünk golfozni.
  • • mindig nézzünk annak a szemébe, akivel épp beszélünk (HR-es, kereskedelmi igazgató, stb.). Ha szimpatikus, nyugodtan csókoljuk meg (ez a magabiztosság látszatát kelti).
  • • ne felejtsük el közölni az interjúztatóval, hogy tudjuk, hova járnak a gyerekei óvodába, aztán mintegy mellékesen említsük meg, hogy büntetett előéletűek vagyunk és nemi erőszakkal varrtak be minket a börtönbe.
  • • ha kérdeznek bennünket, általában válaszoljunk
  • • amennyiben angol nyelven történik az interjúztatás, nyugodtan köpködhetünk, ismételgethetjük a "fuck" szót, feltehetjük a lábunkat az asztalra - ez az úgynevezett texas-i stílus, ami mostanában nagyon népszerű a munkaadók körében.


Ha a fentiekhez alkalmazkodunk, nagy valószínűséggel nyert ügyünk van.

Ügyfelünk sikertörténete


Az Élet és Siker online életmód magazin nagy rajongója a híres filmcsillag, Matthew McConaughey is, aki évekig volt munkanélküli, köszönhetően elsősorban rendkívül igénytelen megjelenésének (magyar gárdás frizura, ápolatlan szakáll, koszos ruha). Magazinunk azonban meggyőzte arról a 42 éves színészóriást, hogy egy kis imázsváltással visszakapaszkodhat a csúcsra. Matthew megfogadta a tanácsunkat és lássatok csodát: egyből munkát kapott a Dolce & Gabbana divatháznál:

dolce_gabbana.jpgMatthew: "ezért a munkáért megérte szopnom"


Végezetül


Mindenkit, aki javítani szeretne az életminőségén arra bíztatunk, hogy keressen magának (jobb) állást. De ha ez mégsem sikerülne, még mindig bűnözhetünk - az öngyilkosságot azonban (sok más életmód-magazinnal ellentétben) mi nem támogatjuk, egyrészt azért nem, mert gondolni kell a hátrahagyott családtagokra, rokonokra, barátokra, másrészt pedig azért nem, mert hithű keresztények vagyunk.


+ napi tőzsde tipp:


Ma a tőzsdén a 2-es és a 423-as számok a nyerőek.

Szólj hozzá!

Címkék: életmód állás orbánviktor náciveszély

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-es-siker.blog.hu/api/trackback/id/tr104769838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása